Handelsbetingelser

Handelsbetingelser

Akikik.gl

Guutaap aqq. 4
3911 Sisimiut
Grønland

Grønlandsk telefonnummer (+299) 585453
Dansk Telefonnummer: (+45) 54320781
Mailadresse: info@akikik.gl

CVR-nummer: DK31292948
Branchekode: 47 91 16

Bank
Akikik.gl har GrønlandsBanken (SWIFT-code: GRENGLGX) som hovedbankforbindelse.
Registreringsnummer: 6471
Kontonummer: 0002178289
IBAN-kontonummer: GL8864710002178289

2. Betaling

 

Mulige betalingsmuligheder: 

  • Dankort
  • VISA
  • Mastercard
  • MobilePay
  • Mastercard/VISA Debet
  • PayPal (2,60 DKK + 1,9% af købsbeløbet)

Betaler du med betalingskort er dette gebyrfrit for private korttyper udstedt i EU samt Norge, Island og Schweiz.

OBS: Der opkræves gebyrer på op til 1,55%, for brug af korttyper udstedt udenfor EU, Norge, Island og Schweiz samt erhvervskort udstedt i EU, Norge, Island og Schweiz. Gebyret oplyses først på ordren når kortnummeret indtastes. Dette gælder også MobilePay.

Beløbet for dit køb trækkes først på din konto, når varerne afsendes.

Ved betaling med internationale betalingskort - som fx Visa og MasterCard - vil betalingen blive reserveret på din konto i overensstemmelse med vilkårene for dit kort, indtil vi trækker eller afviser betalingen. Der reserveres ikke et beløb ved betaling med Dankort. Betaler du med MobilePay, er det det betalingskort, der ligger i appen, der bestemmer, om der sker reservation af betalingen.


Ved bankoverførsel er du ikke beskyttet af indsigelsesretten. Dette gør sig også gældende, hvis du betaler via PayPal. Læs mere om betingelserne på PayPals hjemmeside

 

I tilfælde af udsolgte varer, leverandørsvigt eller udskudt leveringstid bestræber akikik.gl sig på hurtigst muligt at informere kunden herom, samt hvordan parterne kan løse sagen – f.eks. ved kreditering af købet, eller rådgivning til at finde en lignende vare i akikik.gl’ udvalg.

 

 

Forsendelse af ordrer i Grønland

Vi sender dine varer følgende dage via Tusass Post om Tirsdagen og Torsdagen efter at vi har registreret din betaling.

Du vil modtage en e-mail og bekræftelse at din vare er sendt med track and trace. 

Alle ordre vil blive sendt med track and trace, så du kan følge pakken

Alle takster er integreret i vores system og du vil altid blive informeret om forsendelsesomkostninger, før du afgiver din ordre.

Leveringstid: 2-3 dage

 

Akikik.gl anvender kun Tusass Post til alle leveringer med mindre andet aftales

 

Forsendelse af ordrer til Danmark

Akikik.gl anvender kun Tusass Post til alle forsendelser og alle ordre sendes om Tirsdagen og Torsdagen efter betalingen er registreret.  

Du vil modtage en e-mail og bekræftelse at din vare er sendt. 

Alle ordre sendes med track and trace, så du kan følge pakken 

Levering til Danmark forgår med flytransport med Tusass.

Leveringstid kan dog være 2-5 dage

Hvis du har valgt levering til en pakkeshop/pakkeboks, hvor der ikke er plads, vil din leverance blive omdirigeret til en nærliggende pakkeshop/pakkeboks.


Akikik.gl har ansvaret for vareforsikring til dækning af varens eventuelle beskadigelse eller bortkomst under transport.

Told og skat

Hvis du bor indenfor EU, skal du være opmærksom på at der kan blive krævet told og skat. 

Du skal betale told, hvis du køber varer på internettet fra et land uden for EU, og den samlede pris er mere end 150 euro før fragt. Det svarer til ca. 1.150 kr. Hvor meget du skal betale i told, afhænger af varen. 

Alle varer, der er købt i lande uden for EU, skal du også betale dansk moms af

Kilde: 

https://toldst.dk/borger/internethandel/internethandel-uden-for-eu

Afhentning af ordrer. 

Det er muligt at afhente din vare i Guutaap aqq 4, 3911 Sisimiut efter aftale.

En bestilling til afhentning slettes, såfremt den ikke er afhentet senest fire hverdage efter bestillingen er godkendt til afhentning, og kunden har modtaget en mail og/eller sms herom.

 

Som forbruger har du 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os. Dette følger af forbrugeraftaleloven.

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare. Hvis du har bestilt flere forskellige varer i samme køb, men de leveres enkeltvis, løber fristen fra den dag, du modtager den sidste vare.

Fristen indebærer, at du har 14 dage fra modtagelsen til at give os besked om, at du vil fortryde dit køb. Du gør dette ved at sende en mail til info@akikik.gl.  

Du kan ikke fortryde købet ved at nægte at modtage varen uden samtidig at give os besked.

Fortrydelse af en del af købet
Hvis du har købt flere varer hos os, har du mulighed for at sende én eller flere varer retur, selvom de er købt i én ordre.
Dette gælder dog ikke for bundles bestående af flere varer. Bundles anses som én samlet vare. Hvis du ønsker at fortryde købet af et produkt i et bundle, må du således fortryde købet af hele dit bundle, og sende alle varerne retur.
Når du foretager en bundle-ordre, vil det fremgå af indkøbskurven og din faktura.

Bemærk, at du ikke får fragtomkostningerne retur, hvis du fortryder dele af dit køb.

Returnering
Når du har givet os besked om, at du vil fortryde dit køb, har du 14 dage til at sende varen tilbage til os.
Du skal selv betale for at pakken returneres, og det er dig, der hæfter, hvis der opstår en skade under transporten. Du kan bestille en returlabel hos os, når du opretter din fortrydelsessag. Hvis du har købt din returlabel hos os, hæfter vi, hvis der opstår en skade under transporten, såfremt varen har været forsvarligt indpakket. Læs mere om krav til varens stand ved returnering nedenfor.

Pakken skal sendes med omdeling til vores adresse, vi anbefaler Tusass post hvis du er i Grønland. Hvis du er udenfor Grønland anbefaler vi at du benytter PostNord eller Fedex

Ingen fortrydelsesret
Disse aftaler kan ikke fortrydes:

  • Levering af varer, som er fremstillet efter dine specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg.
  • Levering af varer, som må antages at blive forringet eller forældet hurtigt.
  • Levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnede til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen. For eksempel  (Hjemmesko, Øreringe mv.). For disse varer gælder fortrydelsesretten kun, hvis den originale emballage er ubrudt
  • Levering af varer, som på grund af deres natur bliver blandet sammen med andre varer ved leveringen, og ikke kan skilles ad igen

Varens stand, når du sender den retur
Når du returnerer varen, skal den fremstå i salgbar stand og som ny. Dette betyder, at du må afprøve varen på den måde, der er nødvendig for at fastslå dens art, egenskaber eller den måde, hvorpå den fungerer. Du må med andre ord prøve varen på samme måde, som hvis du besigtigede den i en fysisk butik, men varen må ikke ibrugtages.

Hvis du har afprøvet varen på en anden måde, end hvad der er beskrevet ovenfor, og dette har medført, at dens værdi formindskes, er du ansvarlig herfor, og får kun en del af købsbeløbet tilbagebetalt. I visse tilfælde kan dette betyde, at du kun kan få fragtomkostningerne retur.

Vi anbefaler, at du sender varen retur i den originale emballage. Hvis den originale emballage mangler, kan det muligvis medføre en værdiforringelse af varen, da varen kan påføre sig skader undervejs i transporten, som du kommer til at hæfte for.

Bemærk, at dette især gør sig gældende for skrøbelige elektroniske komponenter, der leveres i antistatisk indpakning.

Det kræves, at produkter, der konfigureres eller indstilles på din foranledning, nulstilles til fabriksindstillinger, inden de sendes retur som følge af fortrydelse.

 

Tilbagebetaling af købsbeløbet
Hvis du fortryder dit køb, får du dine penge tilbage. Hvis varen er værdiforringet, fratrækker vi det beløb, du hæfter for.

Vi refunderer alle betalinger modtaget fra dig i forbindelse med købet, herunder leveringsomkostninger (det gælder dog ikke ekstra leveringsomkostninger i de tilfælde, hvor du har valgt en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), senest 14 dage fra den dag, hvor vi har modtaget din besked om, at du vil fortryde købet.

Vi tilbagefører automatisk pengene til samme betalingsmiddel, som du benyttede ved købet, medmindre andet er aftalt. 

Vi kan tilbageholde betalingen, indtil vi har modtaget varen, medmindre du sender os dokumentation for at have returneret den.

Varen sendes til:
Akikik.gl
Guutaap aqq 4
3911 Sisimiut
Grønland

Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen. Vi modtager ikke pakker, som er afsendt på efterkrav. 

 

 

Når du handler hos os som forbruger, gælder købelovens regler for varekøb. Det betyder, at du har reklamationsret i 24 måneder.

Du bedes oprette en reklamationssag ved at kontakte os, inden du sender varen. Hvis din reklamation er berettiget, betyder det, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller et afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.

For de produkter der er påført et serienummer, er det en betingelse for din reklamationsret at produktet kan identificeres. Hvis serienummer ikke længere er til stede på produktet, og du ikke kan oplyse dette, kan Akikik.gl ikke behandle din reklamation.

Du skal reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget fejlen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at fejlen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.


Varens stand ved reklamation
Husk at pakke varen forsvarligt ind sammen med alt tilbehør, f.eks. Hjemmesko, Øreringe og lignende, som er knyttet til det produkt, der reklameres over.

Skader på produkter forårsaget af betjenings- eller håndteringsfejl, modifikationer eller groft misbrug er ikke dækket af reklamationsretten.

Varen sendes til:
Akikik.gl
Guutaap aqq. 4
3911 Sisimiut
Grønland

Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen.

Du kan bestille en returlabel hos os.

 

 

Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du info@akikik.gl. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan en klage over en vare indgives til:

Forbrugerklagenævnet

Forbruger- og Konkurrencestyrelsen
Imaneq 29, 1. sal
Postboks 689
3900 Nuuk

Telefon.: (+299) 32 80 33

Mail: maalaarut@nanoq.gl